Blåvanf fyrBlåvand fyr

Blåvand er centrum for et af Danmarks største turist-resorts.

Med nogle af Europas reneste og længste strande som ramme, tager over 350.000 helårsgæster årligt afsæt i den lille og populære ferieby længst ude på Danmarks vestligste punkt.

En by der aldrig lukker og som er fyldt med gæster i jule- og nytårsperioden.

Sommerhusudlejning i alle kategorier, campingpladser og resorts i alle prisklasser, masser af indkøbsmuligheder og specialbutikker med modetøj, gourmet- og familierestauranter, cykeludlejning, verdensklassemuseum under etablering – og Danmarks vestligste fyr.

Selve Blåvands vartegn, er Fyret, der knejser 55 meter over havet og med sine 170 trappetrin indbyder til storslået udsigt over Vesterhavet, havvindmøllerparkerne, strandene helt til Esbjerg og klitområderne med de mange stråtækte sommerhuse. Og så er der altid masser af plads med albuerum i klitterne og på stranden selv om sommeren med næsten statsgaranti for at finde rav. Ikke nødvendigvis store klumper, men på grund af særlige strøm og vindforhold ved Horns Rev ud for Blåvand søger ravstumper ofte læ på vestspidsen af Danmark. Frit for enhver til at samle op og tage med hjem.

Få kilometer sydøst for Blåvand ligger Danmarks nyeste stykke land. Skallingen.En inddæmmet sandklit og marsk befriet for miner fra 2. Verdenskrig og nu en helt unik naturoplevelse med hav, himmel og vand. Intet andet.

30 kilometer fra Blåvand lokker både den gamle købstad Varde og Danmarks femtestørste by Esbjerg med et væld af kultur- og indkøbsmuligheder.

Til gengæld fortsætter nogle af Europas bedste – og kørbare strande nord for Blåvand. Vejers, Grærup, Henne og Lønne har i over 150 år tiltrukket natur- og badeglade menneske af alle slags. Både for at nyde Vesterhavet og de brede sandstrande, men også for at nyde et udsøgt måltid mad fra en af de mange gourmetrestauranter og kroer, der ligger lige bag klitterne. Verdenskendte i hele Danmark.

Så et ”Ja” til hinanden i Blåvand eller Varde er også et ja til en smuk og enkel natur med sand mellem tæerne og fregner på næsen.

Er der brug for en dag uden vind i håret ligger LEGOLAND cirka en times kørsel fra Blåvand.

Ved siden af forlystelsesparken ligger desuden Danmarks næststørste lufthavn – Billund Airport med daglige afgange til en lang række europæiske lufthavne og samarbejde med flere europæiske lavpris flyselskaber.

Så ring eller mail og lad os finde en dato, hvor I alene eller med familie og venner finder vej til Blåvand – siger ”Ja” til et nyt liv sammen – og oplever et stykke af Danmarks smukkeste natur. Uanset vejr og vind. Uanset årstid.